Το σώμα μου είμαι εγώ - Αποκριάτικο ταξίδι στην χώρα των πολύχρωμων κομφετί

banner image
Το σώμα μου είμαι εγώ - Αποκριάτικο ταξίδι στην χώρα των πολύχρωμων κομφετί

Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα επιφύλαξε, πολλές κι όμορφες δραστηριότητες με θεματικές ενότητες, που αναλύσαμε μαζί με τα αγαπημένα μας μελόπουλα.

Ασχοληθήκαμε αρχικά με το ανθρώπινο σώμα. Σκοπός αυτής της ενότητας ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά το σώμα τους, πως αυτό λειτουργεί και τι συμβαίνει μέσα σε αυτό. Κάθε άνθρωπος, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, έτσι λοιπόν το να γνωρίσουν τα παιδιά το σώμα τους, είναι πολύ σημαντικό για να κατανοήσουν πως λειτουργεί, πως κινείται και πως σκέφτεται ο οργανισμός τους. Μέσα από την παιγνιώδη εξερεύνηση και μάθηση, καταφέραμε να γνωρίσουμε σε ποια θέση βρίσκονται κάποια όργανα του σώματός μας και τις λειτουργίες που επιτελούν. Τα παιδιά ανακάλυψαν βιωματικά τι είναι οι πέντε αισθήσεις και τα αισθητήρια όργανα, πως λειτουργούν και πως βοηθάνε τον άνθρωπο. Η εκπαιδευτική ομάδα Tροφούπολη, παρουσίασε ένα θεατρικό και δια δραστικό πρόγραμμα για την διατροφή, με τίτλο : «το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της τροφούπολης».   Αναφερθήκαμε στη διατροφή και στην υγεία. Τα παιδιά μαθαίνοντας από μικρά την σημασία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής και υγείας και κατανοώντας την σπουδαιότητα της σωματικής καθαριότητας, γίνονται μεγαλώνοντας πιο υπεύθυνοι άνθρωποι και αποκτούν υγιεινές συνήθειες. Η ισορροπημένη και σωστή διατροφή προάγει την καλή υγεία και ευεξία του οργανισμού, γι’ αυτό και πρέπει να γίνει αγαπημένη συνήθεια - ρουτίνα των παιδιών. Εξάλλου, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά τα όργανα μας, είναι απαραίτητο να τα φροντίζουμε και να τα τρέφουμε σωστά.

Οι αποκριές είναι ένα από τα πιο αγαπητά θέματα για τα παιδιά. Εμείς δεν μείναμε στο επιφανειακό μέρος αυτής της γιορτής καθώς αναφερθήκαμε στην θρησκευτική προσέγγιση του θέματος στις διονυσιακές τελετές και στην Σαρακοστή. Με την δια δραστική παράσταση από την ομάδα Fantasia Theatre «ο βασιλιάς του καρναβαλιού», φυσικά και δεν παραλείψαμε να αναφερθούμε στα έθιμα της αποκριάς απ’ όλη την Ελλάδα καθώς επίσης και να μεταδώσουμε το κλίμα της τρελής αποκριάς, με τις υπέροχες αποκριάτικες κατασκευές μας, τις εκδηλώσεις και το αποκριάτικό μας πάρτι.

Πίσω