Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

banner image
Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Διανύουμε μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη, όπου καλούμαστε στην καθημερινότητά μας να αναλάβουμε τη διαχείριση νέων σύνθετων θεμάτων, που αναδύονται στο πλαίσιο των πολλαπλών μας ρόλων (ως εκπαιδευτικοί, γονείς, φροντιστές των μελών της οικογένειάς μας κ.λπ.).

Ο Ιδιωτικός Βρεφικός - Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο ΕΛΣΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ «ΤΟ ΜΕΛΙ»βρίσκεται πάντα κοντά στο παιδί με όλο το έμπειρο προσωπικό του, να υποστηρίζει τα παιδιά ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Επέλεξε μέσα από δύο ψηφιακές πλατφόρμες, να καλύψει την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, στην προσχολική ηλικία με την μέθοδο της Σύγχρονης και την μέθοδο Ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Την Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση μέσω ενός λογισμικού προγράμματος τηλεοπτικής τηλεφωνίας και την Ασύγχρονη με το e_MeliHomeDrastiriotites. Μια πλατφόρμα που δημιούργησε πρόσφατα για την συμπληρωματική τηλεκπαίδευση και παράλληλα την τηλεδιασκέδαση των μικρών του φίλων. Τόσο στη πρώτη όσο και δεύτερη περίπτωση, το σημαντικό είναι η παιδαγωγός να διαθέτει στοχευμένο και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Με δεδομένη την ύπαρξη απαραίτητης υποδομής στα σπίτια των μαθητών μας και τη διαθεσιμότητα γονέα (ή κάποιου ενηλίκου), παρέχουμε καθημερινά το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας, κι εξασφαλίζουμε την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, ζητώντας φυσικά από τους χρήστες/γονείς να σεβαστούν τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών που συμμετέχουν με  την αποτροπή αποθήκευσης στοιχείων (GDPR).

Στο ΜΕΛΙ καταβάλουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσουμε τη γνώση, την εμπειρία και το παιχνίδι χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους με καινοτόμες ιδέες και δραστηριότητες. Φυσικά δεν ξεχνάμε καθημερινά στην επικοινωνία μας, να μεταδίδουμε και να προσφέρουμε την αγάπη μας, που τόσο χρειάζονται τα μελόπουλά μας όπως όλα τα παιδιά. Η εκμάθηση όμως δεν τελειώνει εκεί … γιατί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e_MeliHomeDrastiriotites υποστηρίζουμε τα παιδιά στο σπίτι, παρέχοντας πλούσια φύλλα εργασίας με εκπαιδευτικό υλικό, που εμπλουτίζεται εβδομαδιαία με βάση την θεματική ενότητα που έχει αναπτυχθεί, έτσι ώστε η επαφή με το σχολικό περιβάλλον και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να παραμείνει ζωντανή.

Στοχεύουμε, να μείνει το ενδιαφέρον των παιδιών μας αναλλοίωτο σε σχέση με τις θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται εκτενώς. Είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία των παιδιών με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, διότι όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της κοινωνικής αλληλεπίδρασης των παιδιών σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

Η επιλογή μας, όπως και η κάθε μορφή Ασύγχρονης ή Σύγχρονης επικοινωνίας με σκοπό τη διδασκαλία, αντιμετωπίζει σαφώς κάποιους περιορισμούς σε σχέση με τη διδασκαλία του αντικειμένου και τα οφέλη της δια ζώσης επικοινωνίας.

Ελπίζουμε όμως, η προσπάθεια μας αυτή να λειτουργήσει εποικοδομητικά αυτή περίοδο, στηρίζοντας για μια ακόμα φορά τα παιδιά μας στη δύσκολη αυτή κατάσταση, με ευαισθησία, με ευρηματικότητα και πολύ κόπο.

Ευχόμαστε σύντομα να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να ανταμώσουμε/επιστρέψουμε στο σχολείο μας, στις ομάδες μας, κοντά στα παιδιά μας μας, εκεί όπου η μάθηση, το νοιάξιμο και η φροντίδα στην εκπαίδευση, αναπνέουν στην κανονική τους διάσταση!

Πίσω