ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

banner image
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

, Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius.

Ένα εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μεταμορφώθηκε για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία, επιδεικνύοντας το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Θαυμάσαμε τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο, 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του.

Βιώσαμε μία καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία, που παρουσίαζε τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη, τα Μυστικά της Μόνα Λίζα, του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Aνακαλύψαμε την εκπληκτική ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, και...

Διεισδύσαμε στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο.

Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα όργανο όρασης, ένα προσβάσιμο δωμάτιο με καθρέφτες, ένα βοήθημα σχεδίου που επέτρεπε στον Ντα Βίντσι να βλέπει σώματα από όλες τις γωνίες ταυτόχρονα, κάτι που ενθουσίασε και τα μικρά μας μελόπουλα, τα οποία δε σταμάτησαν να παίζουν με αυτό!

Πίσω