ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

banner image
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η επιλογή θέματος  ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ είχε ως στόχο την επαφή των παιδιών με το κοινωνικό – ιστορικό περιβάλλον της πατρίδας μας.

Κατά την προσέγγιση και ανάπτυξη αυτής της θεματικής ακούσαμε προσεκτικά μύθους από την αρχαιότητα και στη συνέχεια αφηγηθήκαμε τις ιστοριούλες αυτές με δικά μας λόγια.

Είπαμε τα ονόματα των 12 θεών του Ολύμπου και τους χωρίσαμε σε 2 ομάδες (άντρες – γυναίκες). Μιλήσαμε για τις σπουδαιότερες πόλεις της εποχής (Σπάρτη, Αθήνα).

Αναφερθήκαμε στη ζωή, στις συνήθειες, στα ήθη και έθιμα των αρχαίων Ελλήνων. Μιλήσαμε για τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούσαν (πλοία, άμαξες, ζώα).

Τέλος, συζητήσαμε για τα σπουδαία οικοδομήματα που έκαναν (Παρθενώνας κ.ά.), όπως και για τις τέχνες που ανέπτυξαν (αγγειοπλαστική κλπ.).

Προκειμένου δε τα παιδιά, με βιωματικό τρόπο, να μπουν στο κλίμα της εποχής εκείνης, αλλά και να δουν από κοντά πολλά από όσα συζητούσαμε, επισκεφτήκαμε στις 30 Ιανουαρίου το Μουσείο Ακρόπολης, όπου «περιπλανήθηκαν» στους χώρους του, και αφεθήκαμεμπαίνοντας στο θαυμαστό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας, θαυμάζοντας τα εντυπωσιακά εκθέματα (αγάλματα, γλυπτά, επιγραφές, κ.α.).

Στα πλαίσια project ξεκινήσαμε την προετοιμασία της έκθεσής μας με δημιουργίες καλλιτεχνικές και όχι μόνο, των παιδιών μας, ορμώμενοι από την τιμή που έχουμε να είμαστε Έλληνες κι οι πρόγονοί μας να έχουν προσφέρει τόσα πολλά σε ιστορικό, κοινωνικό, ηθικό, μέχρι και κατασκευαστικό επίπεδο!

Πίσω